JF VidalSí, no és una errada, Sabadell XL.

Fa uns dies vaig poder gaudir del concert en el que la meva estimada Cobla Sabadell presentà el seu nou disc “Sabadell LX”, un magnífic projecte que vol recordar el 60è. aniversari d’ençà el seu naixement. En aquest concert vàrem tenir l’oportunitat d’escoltar una excel·lent selecció de sardanes d‘anteriors treballs discogràfics seus, així com la interpretació d’una bona part de les que figuren en aquest nou enregistrament; dedicatòries, estrenes... un programa excepcional.

I us dic que no m’equivoco amb el títol ja que, amb la vostra complicitat, voldria fer un joc de lletres per dir que la Cobla Sabadell que va actuar a l’auditori Eduard Toldrà del Conservatori de Música de Barcelona és actualment una veritable cobla “XL”!

Amb un programa magníficament presentat per en Rafel Barbany, membre i representant de la cobla durant molts i molts anys, una ‘enciclopèdia’ vivent de la seva història i de ben segur estimat i conegut de la majoria de vosaltres, el concert es va desenvolupar guiat pel fil argumental d’un record agraït cap a aquells que durant aquests seixanta anys han format –i hem format, perdoneu la implicació- part d’aquest projecte tan viu que encara és avui la cobla.

La qualitat del seu nivell musical és, sens dubte, un referent que cal tenir molt present, i principal motiu del qualificatiu amb el que he volgut iniciar aquest escrit. La feina feta pel seu director, en Bernat Castillejo, aquests darrers anys és encomiable. Ha estat i és un exemple de treball i qualitat humana que es va poder copsar en tot moment del concert. Així, els diferents reptes interpretatius que la música va exigir als músics van ser tot un èxit durant les gairebé dues hores de durada que va tenir el concert.

I encara, a la seva fi, la cobla va tenir l’amabilitat d’obsequiar amb un brindis a tots els assistents, molts d’ells ‘mecenes’ del projecte, els quals, amb el seu ajut econòmic, han fet possible portar endavant aquest ambiciós projecte discogràfic. Moltes gràcies!

No puc acabar sense esmentar el meu agraïment més sincer a tots ells per haver-me tingut en el record, aquest cop com autor amb una fantàstica gravació, fruit de tants anys vinculat amb la cobla i les persones que han estat i hi són encara presents. Us estimo a tots.

Continueu creixent més encara i ens veurem segur amb una Cobla Sabadell XXL (pel “LXXè aniversari”)

Felicitats!!

Joan Francesc Vidal